Pyszna łososiowa pasta na kanapkę.

składniki:
- 250 g filetu z łososia
- 150 g łososia wędzonego
- 4 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka otartej skórki z cytryny
- 1,5 łyżki posiekanego kopru
- 1,5 łyżki posiekanego szczypiorku
- łyżka miękkiego masła
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Filet z łososia umyj i osusz, połóż skórką do dołu na kawałku folii aluminiowej, skrop 2 łyżkami soku z cytryny, posyp solą, pieprzem, zawiń luźno boki folii.
- Piecz około 20 minut w 190 stopniach C.
- Po ostudzeniu podziel na kawałki.
- Łososia wędzonego drobno posiekaj i wymieszaj łososiem pieczonym.
- Dodaj sok i skórkę z cytryny, posiekany koperek, szczypiorek, masło, śmietanę, musztardę.
- Delikatnie wymieszaj i dopraw sola oraz pieprzem.
- Odstaw na 2 godziny do lodówki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














