Zielona pasta do chleba na bazie brokuła i cukinii! Coś wspaniałego! Odpocznij od masła i szynki, przejdź na zieloną stronę mocy!

składniki:
- 1 mała cukinia
- pół brokuła
- kostka sera twarogowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki płynnego miodu
- sok z połówki cytryny
- 100 ml oliwy z oliwek
przyrządzanie:
Warzywa płuczemy pod bieżącą wodą.
Ugotuj brokuła do miękkości. Cukinię pokrój na drobno i podsmaż na patelni, do miękkości.
Warzywa odstaw do wystudzenia. Po tym czasie umieść w kielichu blendera.
Dodaj płynny miód, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Wszystko miksujemy blenderem. Dolewamy stopniowo oliwę z oliwek.
Następnie dodajemy pokruszony palcami ser twarogowy. Dokładnie mieszamy, doprawiamy i nakładamy na kanapki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














