Zielona pasta do chleba na bazie brokuła i cukinii! Coś wspaniałego! Odpocznij od masła i szynki, przejdź na zieloną stronę mocy!
składniki:
- 1 mała cukinia
- pół brokuła
- kostka sera twarogowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki płynnego miodu
- sok z połówki cytryny
- 100 ml oliwy z oliwek
przyrządzanie:
Warzywa płuczemy pod bieżącą wodą.
Ugotuj brokuła do miękkości. Cukinię pokrój na drobno i podsmaż na patelni, do miękkości.
Warzywa odstaw do wystudzenia. Po tym czasie umieść w kielichu blendera.
Dodaj płynny miód, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Wszystko miksujemy blenderem. Dolewamy stopniowo oliwę z oliwek.
Następnie dodajemy pokruszony palcami ser twarogowy. Dokładnie mieszamy, doprawiamy i nakładamy na kanapki.