Przepis na zdrową i sycącą pastę.

składniki:
- 300 g zielonej soczewicy
- 7 suszonych pomidorów w oliwie
- 2 łyżki oliwy
- 5 listków bazylii
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Soczewicę namocz w wodzie na około 5 minut, a następnie odcedź.
- Do przestudzonej soczewice dodaj pozostałe składniki i zmiksuj wszystko blenderem.
- Podawaj z razowym pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














