Kilka składników, chwila w kuchni i oto powstaje zdrowe, zielone pesto. Z pietruszki proszę państwa! Do kanapek, do warzyw idealne!
składniki:
1-2 pęczki natki pietruszki
sok wyciśnięty z ½ – 1 cytryny
odrobina oliwy z oliwek
1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
sól do smaku
przyrządzanie:
Wykonanie: natkę pietruszki należy dokładnie umyć, osuszyć i usunąć twarde łodyżki. Następnie należy bardzo drobno ją posiekać lub zmiksować w blenderze razem z pozostałymi składnikami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















