Pyszna i szybka przekąska. Wystarczy nafaszerować pieczarki mięsem mielonym, a uzyskacie ciekawy posiłek.
składniki:
- Pieczarki (10 sztuk)
- Mieso mielone (300 g)
- Ser Zolty (100 g)
- Cebula (1 sztuka)
- Czosnek (1 ząbek)
- Bulka Tarta (3 łyżki)
- Jajko (1 sztuka)
przyrządzanie:
- Pieczarki myjemy i wydrazamy srodek.
- Ogonki siekamy na drobna kostkę.
- Cebule i czosnek siekamy w kostke i dodajemy do pieczarek.
- Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.
- Mieso mielone mieszamy z bulka tarta (ok 3. lyzek) , startym zoltym serem , jajkiem i przyprawami.
- Wygniatamy wszystko na jednolita mase.
- Do miesnej masy dodajemy podsmazone pieczarki z cebulka i czosnkiem
- Po otrzymaniu wszystkiego na jednolita mase nakladamy mieszanke do kapeluszy.
- Calosc pieczemy w 160’C przez godzinę.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















