Ciekawa propozycja podania pieczarek- pyszne i zaskakujące

składniki:
- 8 dużych pieczarek
- pół puszki groszku konserwowego
- opakowanie sera feta
- 2 łyżki natki pietruszki
- łyżka masła
- tymianek
- pieprz
przyrządzanie:
- Z pieczarek odetnij ogonek i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę, a następnie wraz ze startymi ogonkami zrumień na maśle.
- Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy farsz przestygnie, dodaj pokruszona fetę, groszek i posiekana natkę pietruszki.
- Gotowym farszem wypełniaj pieczarki. Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














