Smażone pieczarki są bez wątpienia idealnym dodadkiem do różnego rodzaju mięs podawanych na domowy obiad. Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Składniki:
- 800 g pieczarek
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, trzonki przyciąć. Czosnek obrać i zmiażdżyć ze solą. Pieczarki smażyć na oliwie, aż płyn z nich odparuje, zrumienić je, dodać czosnek, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub jako dodatek do mięs.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













