Ryby poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci oraz zwiększają produkcję hormonu szczęścia. Potrawy z ryb powinniśmy jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu, dlatego sprawdź jak z prostych składników można zrobić niebanalne danie!
czas: 40 minut
liczba porcji: 2 osoby
składniki:
- 2 filety rybne z białej ryby (dorsz, pstrąg, morszczuk)
- 1 szklanka orzechów pinii
- pół szklanki startego parmezanu
- 1 łyżeczka czosnku mielonego
- 2 łyżki pesto bazyliowego
- 1 łyżka majonezu
przyrządzanie:
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
- Wyjąć filety z lodówki i poczekać, aż osiągną temperaturę pokojową.
- Drobno posiekać orzechy pinii.
- Do orzechów dodać starty parmezan, majonez, pesto i czosnek.
- Pokryć filety panierką.
- Piec przez około 15 minut, aż panierka będzie lekko brązowa.