składniki:
- 2 duże twarde gruszki
- 8 dużych łyżek sera ricotta
- 2 jabłka
- 3 łyżki rodzynek
- 2 łyżki orzechów włoskich
- miód
przyrządzanie:
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
- Gruszki przekrój wzdłuż i wykrój gniazda nasienne. Przełóż owoce do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 12-14 minut, Studź około 10 minut.
- Jabłka obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka. Zalej 1/4 szklanki wody i zagotuj. Dodaj rodzynki, wymieszaj i duś, aż powstanie mus.
- Mus jabłkowy połącz z posiekanymi orzechami włoskimi.
- W zagłębieniu gruszek włóż po łyżce musu jabłkowego, a na wierzch po 2 łyżki sera ricotta. Polej miodem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















