Uwielbiamy gruszki na deser, w każdej postaci. Tym razem łączymy je z żurawiną oraz miodem i orzechami. 

składniki: 
- 2 gruszki
- 2 łyżki miodu
- garść orzechów nerkowca lub innych
- żurawina
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- RUSZT oczyszczamy z tłuszczu i naoliwiamy oliwą z oliwek.
- Gruszki przekrawamy, usuwamy gniazda i wkładamy żurawinę. Posypujemy cynamonem.
- Grillujemy przez kilka minut, aż uzyskają ładny kolor.
- Polewamy miodem i posypujemy wcześniej posiekanymi i uprażonymi na suchej orzechami.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














