Pieczone jabłko z syropem klonowym to idealny pomysł na zdrowy deser lub słodką przekąskę w ciągu dnia. Skusisz się?
składniki:
- 3 jabłka
- 3 łyżki żurawiny
- 3 łyżki syropu klonowego
- cynamon
- orzechy włoskie
przyrządzanie:
1. Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny.
2. Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy, posypujemy posiekanymi orzechami i żurawiną.
3. Delikatnie oprószamy cynamonem.
4. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180’C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















