Solidne danie z mięsem i kaszą.

składniki:
- 2 torebki kaszy gryczanej
- 1 l bulionu
- cebula
- sól, pieprz
- papryka w proszku
- olej
przyrządzanie:
- Utka natrzyj solą i pieprzem, oraz papryką w proszku.
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Kaszę opłucz i wymieszaj z podsmażoną cebulką.
- Wyłóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż udka, zalej bulionem.
- Zapiekaj ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, podlewając w trakcie pieczenia resztą bulionu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














