Tradycyjne ziemniaki zapiekane z masłem i polane śmietaną. Możemy dodać do nich starty ser lub warzyw.

składniki:
- ziemniaki
- masło
- śmietana
przyrządzanie:
Ziemniaki umyć, oczyścić i naciąć na środku. Blachę do pieczenia posmarować masłem i wyłożyć na nią ziemniaki. Posolić i popieprzyć, na wierzch położyć kawałek masła. Piec 30 minut w temperaturze 180 C.Po wyjęciu, polać śmietaną w miejscu nacięcia i posypać szczypiorkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














