Wciąż jemy za mało karczochów, a przecież to tak smaczne, niewymagające obróbki warzywa. Dzisiaj karczoch w wersji pieczonej.

składniki:
- 4 główki karczochów
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- ulubiona zielenina
- cebula, mniejsza główka
- skórka starta z cytryny
- sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














