Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

JARMUŻ na 8 sposobów (zdrowe przepisy+ zdjęcia)

JARMUŻ na 8 sposobów (zdrowe przepisy+ zdjęcia)

Chutney kokosowe z curry (sos indyjski)

Chutney kokosowe z curry (sos indyjski)

Domowe chipsy paprykowe

Domowe chipsy paprykowe

Spód do pizzy z KALAFIORA i sera!

Spód do pizzy z KALAFIORA i sera!

Owsianka z kaszy gryczanej niepalonej (jasnej)

Owsianka z kaszy gryczanej niepalonej (jasnej)

Niebanalne pomysły na urządzenie kolorowej kuchni!

Niebanalne pomysły na urządzenie kolorowej kuchni!

Jak usmażyć stek idealny? 4 ważne zasady!

Jak usmażyć stek idealny? 4 ważne zasady!

Czekoladowy mus w 5 minut! Pyszny i prosty!

Czekoladowy mus w 5 minut! Pyszny i prosty!

Dyniowa polewa do placków, ciast, muffinów

Dyniowa polewa do placków, ciast, muffinów

Kotlety mielone z białym serem

Kotlety mielone z białym serem

STEK- 20 pomysłów na podanie tego przysmaku!

STEK- 20 pomysłów na podanie tego przysmaku!

7 ciekawostek o KAWIE, które was zaskoczą!

7 ciekawostek o KAWIE, które was zaskoczą!

8 zasad dobrego gotowania według naszych babć!

8 zasad dobrego gotowania według naszych babć!

Jak nie marnować jedzenia i wykorzystać resztki? 5 sprytnych pomysłów!

Jak nie marnować jedzenia i wykorzystać resztki? 5 sprytnych pomysłów!

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Bezglutenowy spód do pizzy

Bezglutenowy spód do pizzy

Pierogi z mięsem Jawo z sosem paprykowo – czosnkowym

Pierogi z mięsem to chyba jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych dań w naszym kraju. Zna je każdy i zapewne nie istnieje tradycyjna polska restauracja, w menu której brakowałoby tego znanego i niezwykle smacznego dania. Niestety, brak czasu, codzienne obowiązki lub po prostu niedostatek umiejętności kulinarnych czasami skutecznie zniechęcają do przygotowywania tego energetycznego dania w domu. 

Niepotrzebnie. Fani tradycyjnej polskiej kuchni nie muszą rezygnować z pierogów. W sklepach znaleźć można wiele mrożonych dań gotowych, warto jednak wybierać te, które wyrabiane są ręcznie, jak np. pierogi firmy Jawo. Wtedy można mieć pewność, że będą one najwyższej jakości, a ich smak przypomni nam dania z kuchni naszych mam i babć.
Klasyczny smak pierogów z mięsem można też wzbogacić odrobiną pikanterii – Jawo proponuje pierogi z mięsem z sosem paprykowo – czosnkowym. Przygotowanie takiego dania zajmuje dosłownie parę chwil, a pierogi z mięsem zyskują w nim zupełnie nowy wymiar. Pierogi z mięsem Jawo z sosem paprykowo – czosnkowym to klasyka w nowym wydaniu i doskonały pomysł nie tylko na codzienne danie, ale też na eleganckie przyjęcia i bankiety.

Do przygotowania dania potrzebne będzie jedno opakowanie pierogów z mięsem Jawo oraz następujące składniki do sosu:
250 ml oliwy z oliwek,
1 doniczka świeżej bazylii,
1/3 papryki czerwonej,
1/3 papryki zielonej,
1/3 papryki żółtej,
10 ząbków czosnku,
Sól do smaku.

Przygotowując sos wystarczy do rozgrzanej oliwy dodać pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki czosnku. Całość należy smażyć około 4 minuty. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekane liście bazylii i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Gotowym sosem polać ugotowane pierogi i doskonałe polsko-nowatorskie danie gotowe!