Pierś z kurczaka w panierce z krakersów. Takie danie zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy!
składniki:
- około 400 gram piersi z kurczaka
- większa paczka zwykłych krakersów
- 1 duży jogurt naturalny
- przyprawy według uznania: czosnek w proszku, sól, pieprz, papryka czerwona słodka sproszkowana
przyrządzanie:
Proces zacznij od dokładnego wymycia i osuszenia ściereczką bawełnianą piersi z kurczaka.
Pokrój ją na mniejsze kawałki, takie jakie lubisz najbardziej.
Jogurt przelej do większej miseczki dodaj do niego przyprawy i dokładnie wymieszaj razem.
To twoja zaprawa do kotleta, która sprawi, że mięso będzie soczyste.
Pokrojonego kurczaczka włóż do miski z sosem jogurtowym i zostaw na kilka godzin.
Po tym czasie przygotuj piekarnik, nastaw go na 180 stopni.
Krakersy potraktuj tłuczkiem do ziemniaków, na drobne kawałki. To twoja panierka. Teraz zamaczaj kurczaka w panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Tak przygotowane piersi piecz około 30 minut.