Smaczny kawałek mięsa w ciekawej panierce.

składniki:
- pierś z kurczaka
- sól, pieprz
- jajko
- duża garść płatków kukurydzianych
- olej do smażenia
przyrządzanie:
- Przygotuj panierkę: jajko, sól, pieprz i roztrzep widelcem w miseczce.
- Płatki kukurydziane rozbij na mniejsze kawałki.
- Pierś z kurczaka namocz w jajku i w płatkach.
- Smaż na rozgrzanym oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














