Pyszne danie z kurczakiem w roli głównej.

składniki:
- 60 dag piersi z kurczaka
- limonka
- papryczka chilli
- 200 ml śmietany 22%
- 4 ząbki czosnku
- łyżka wermutu
- tymianek
- sól, olej
przyrządzanie:
- Pierś pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć rozkrojona papryczkę, czosnek i paski kurczaka, smaż na złoty kolor. Dodaj śmietanę.
- Umytą limonkę przekrój ma pół i wyciśnij z niej sok wprost na patelnię. Resztę wrzuć do potrawy.
- Dodaj wermut, tymianek, sól i chwilę duś.
- Przed podaniem wyjmij limonkę.
- Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














