Ciekawe danie, kombinacja smaków.

składniki:
- 500 g filetu z kurczaka
- pomarańcza
- papryka czerwona
- cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli i pieprzu
przyrządzanie:
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy filety, doprawiamy solą i pieprzem.
- Dodajemy pokrojone warzywa i wyciśnięty ząbek czosnku.
- Pomarańcze obieramy ze skórki, usuwamy błonki i dodajemy do dania, całość dusimy na małym ogniu ok. 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














