Przepis na potrawę z piersi kurczaka znakomite nadaje się na każde święto.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6-8 średnich pieczarek
- ser topiony kremowy – kostka
- śmietana
- olej
- sól
- pieprz
- można dodać również przyprawy do kurczaka
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Następnie kładziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rownież sól i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy śmietane, ilość uzależniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













