Chrupiąca przekąska rodem ze słonecznej Hiszpanii. Pimientos de Padrón czyli zielone papryczki z solą morską.

składniki:
- papryka zielona 300 gramów
- oliwa z oliwek 40 ml
- sól gruboziarnista 1 łyżeczka
przyrządzanie:
- Papryczki dokładnie myjemy i osuszamy.
- Pamiętaj, aby nie urywać ogonków.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy papryczki.
- Smażymy je 4 minuty, obracając co jakiś czas.
- Usmażone posypujemy gruboziarnistą solą morską, można też posypać parmezanem.
- Podajemy dolo, albo jako dodatek do dania głównego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














