
Znakomite danie, łączące w sobie kulinarną tradycje basenu Morza Śródziemnego oraz nieco egzotyczne wpływy mauryjskie.
przepis z kuchni: hiszpańskiej
czas: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od wariantu
liczba porcji: 2
składniki:
100 g mozzarelli
(patrz także składniki ciasta i sosu)
50 g filecików anchois
2 łyżki orzeszków ziemnych
2 łyżki rodzynek
3 duże cebule
mielone chilli
przyrządzanie:
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry cebule, małe kawałki odsączonych anchois, rodzynki i orzeszki ziemne. Posypać chilii. Piec przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













