Doskonała pizza w wersji dla wegetarian, ale także dla miłośników dobrego smaku i połączenia smaku słodkiego ze słonym. Pizza inna niż wszystkie!

składniki:
- 350 g mąki,
- 20 g świeżych drożdży,
- 200 ml wody,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oleju,
- kozi ser
- miód
- płatki migdałów
- gruszki
- koperek
przyrządzanie:
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać do mąki zmieszanej z solą i olejem. Zagnieść na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotować spód. Rozdrobnić ser kozi z miodem i przyprawami.
Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną olejem blachę.
Powierzchnię ciasta posmarować sosem, a następnie wyłożyć pokrojonymi gruszkami.
Posypać kawałeczkami koziego sera i polać odrobiną miodu.
Piec około 15-20 min. w temperaturze 200 stopni.
Posypać płatkami migdałów i koperkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














