Placek Eskimos to bardzo smaczny deser, szczególnie polecany małym łakomczuchom. Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu ale jednak czasochłonne.
1. Upiec biszkopt
2. Przygotować:
- 2 duże jogurty naturalne
- 10 łyżeczek żelatyny
- 0.5 l śmietany kremówki
- 0.5 szkl. cukru
- 2 cukry wanilinowe
3. Żelatynę zalać zimna wodą, jak spęcznieje rozpuścić.
4. Cukier połączyć z jogurtem, dodać żelatynę.
5. Ubić śmietanę i wszystko połączyć.
6. Przygotować:
- 2 budynie śmietankowe
- 1 puszka brzoskwiń
- 0,5 kostki palmy
- 1/4 szkl. cukru
7. Na wodzie i soku ugotować budyń do gorącego dodać palmę i rozmieszać.
8. Na placek wyłożyć budyń na to brzoskwinie i na koniec kremówkę, można posypać czekoladą.
SMACZNEGO.