Szybki i ciekawy deser- warty wypróbowania.

składniki:
- pół kg mąki
- maślanka brzoskwiniowa
- łyżka cukru
- szczypta soli
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- krem czekoladowy, dżem lub bita śmietana do podania
przyrządzanie:
- Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sól i mieszamy. Całość łączymy z maślanką brzoskwiniową, tak aby powstała bardzo gęsta konsystencja.
- Ciasto wyrabiamy ręką lub mieszamy łyżką.
- Nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
- Podać z ulubionym dodatkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














