Ciekawe placki z dodatkiem tradycyjnego sera.

składniki:
- 2 cukinie
- 2 marchewki
- 200 g oscypka
- 6 łyżek mąki
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej
- kwaśna śmietana
przyrządzanie:
- Oscypek zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cukinię i marchew umyj dokładnie i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby puściły sok.
- Odciśnij sok, dodaj do warzyw ser, jajko i mąkę. Wymieszaj, aby powstała gęsta papka.
- Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj po łyżce ciasta i rozpłaszczaj je tak, aby powstały niewielkie placki.
- Smaż je na rumiano z obu stron.
- Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














