Ulubione placki ziemniaczane w wersji z kiełbasą i ziołami. Po prostu pyszne.

składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 30 dag wędzonej kiełbasy
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- olej
przyrządzanie:
- Zetrzyj drobno na tarce ziemniaki i cebulę a kiełbasę pokrój na małe kawałeczki.
- Ziemniaki, cebulę wymieszaj z kiełbasą, mąką i jajkami. Dopraw do smaku solą i pieprzem, oraz ziołami prowansalskimi.
- Smaż na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














