Puszyste, słodkie, jeszcze lepsze od tych z jabłkami. Jogurtowe placuszki idealne na śniadanie czy deser. Twoje dzieci je na pewno pokochają.

składniki:
- 275 g mąki pszennej
- opakowanie budyniu 40 g - np. waniliowy, śmietankowy, malinowy
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru (ja dałam w połowie cukier z wanilią)
- 2 jajka
- 375 g jogurtu naturalnego (dałam po połowie z kefirem)
- 2 duże jabłka pokrojone w dość drobną kostkę
przyrządzanie:
- Zmieszaj razem suche składniki, a w drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
- Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj lub zmiksuj.
- Dodaj pokrojone jabłka i dokładnie wymieszaj.
- Smaż na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem (ja przykrywałam patelnię pokrywką i smażyłam placuszki na małym ogniu).
- Po usmażeniu posyp placki cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













