Pyszna przekąska, którą zrobisz błyskawicznie.

składniki: 
- 250 g ciasta francuskiego
- 200 g sera pleśniowego
- 50 g pokruszonych orzechów włoskich
- 5 łyżek śmietany 22%
- jajko
przyrządzanie:
- Ser pokrusz na drobne kawałki. Dodaj śmietanę i wyrób na jednolitą masę. Dodaj pokruszone orzechy włoskie.
- Ciasto pokrój na kwadraty o boku 10 cm. Nakładaj porcje nadzienia i zawiń rogi.
- Wierzch posmaruj jajkiem. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














