Idealny pomysł na kolację! Placuszki z cukinii. Danie wegetariańskie, smaczne i zdrowe.
składniki:
- 2 cukinie
- 1 jajko
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
przyrządzanie:
| Umytą cukinię kroimy na plasterki o grubości ok 0,5 cm. | |
| Jajko, śmietanę, sól i pieprz rozkłócamy widelcem w miseczce. | |
| Do rozkłóconego jajka dodajemy mąkę i mieszamy całość na ciasto o konsystencji gęstszej niż w przypadku ciasta naleśnikowego. | |
| Obtaczamy plasterki cukinii w cieście i smażymy z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. | |
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















