Szybkie kotleciki z gotowanej marchewki i dodatków. Lekki i smaczny obiad dla całej rodziny. Podawaj z kaszą gryczaną, albo ziemniakami.
składniki:
- 3 jajka
- 4 ugotowane marchewki
- pół szklanki mąki
- 4 łyżki masła
- sól, olej do smażenia
- 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, pieprz, sól
przyrządzanie:
- Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek
- Białka ubij na sztywną pianę
- Marchew zmiksuj i dokładnie wymieszaj z mąką, żółtkami, miękkim masłem
- Dopraw solą do smaku. Na koniec dodaj pianę z białek, aby powstała puszysta masa
- Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź płaskie placki
- Smaż z obu stron na złoto
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i przypraw według uznania, sosem skrop placuszki
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














