Ciekawa przekąska z ciasta francuskiego.

składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 20 dag sera pleśniowego
- żółtko
- olej
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Polędwiczki umyj i osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na oleju ze wszystkich stron.
- Obsmażone polędwiczki osącz na papierowym ręczniku i ostudź.
- Ser pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż płaty ciasta, ułóż na nich plasterki sera, a na serze obsmażone polędwiczki.
- Zwiń w rulon, posmaruj żółtkiem. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz 30 minut w temp. 200 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














