Pomidorówka jak za dawnych lat. Z kasza pęczak smakuje wyjątkowo a przy okazji jest sycąca i zdrowa!
składniki:
- 2 marchewki
- 1 duża cebula
- kawałek selera
- pietruszka
- 2 puszki pomidorów
- ziele angielskie
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- kasza pęczak
- szczypta cukru
- sól, pieprz
przyrządzanie:
Cebulę i czosnek podsmaż na patelni, dodaj pomidory i duś około 10 minut.
Warzywa obierz, pokrój,wrzuć do garnka z zimną wodą, dodaj ziele angielskie i gotuj do miękkości. Następnie zawartość patelni dodaj do zupy i gotuj jeszcze 5 minut. wyjmij ziele angielskie a zupę zmiksuj na gładki krem- jeśli lubisz.
Całość dopraw do smaku, podawaj z ugotowaną kaszą pęczak.
uwagi: