Zimna przekąska, która jest bardzo efektowna i świetnie będzie zdobiła stoły na wszelkich bankietach czy imprezach okolicznościowych.
składniki:
- 4 pomidory
- pół cebuli czosnkowej
- pół cebuli czerwonej
- 2 rzodkiewki
- ser feta
- 8 oliwek
- 2 łyżki śmietany 18 %
- pieprz
- koperek
przyrządzanie:
- Cebule i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w talarki. Koperek drobno siekamy. Wszystko łączymy z serem feta i 2 łyżkami śmietany.
- Doprawiamy pieprzem. Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ ,odwrócić aby osączyć z soku. Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami