Nie masz pomysłu na obiad spróbuj pysznego przepisu na potrawkę z kaczki. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 800 g filetów z kaczki
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- ½ selera
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
Przygotowanie:
Filety, warzywa obrać i opłukać. Filety i warzywa zalać 1 l wrzącej wody, osolić, dodać przyprawy i gotować 1 godzinę pod przykryciem. Filety odcedzić, usunąć z nich skórę, mięso pokroić na kawałki. Wywar odcedzić, mocno odcisnąć warzywa. Pieczarki obrać, opłukać, drobno posiekać, przesmażyć na maśle, oprószyć mąką, wlać 400 ml wywaru, śmietanę, dodać filety i dusić 20 minut. Doprawić sos solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem.