Jeżeli kochacie naszego tradycyjnego schabowego, z pewnością nie będziecie mogli się również oprzeć jego austriackiemu odpowiednikowi. Sznycel austriacki - Wiener Schnitzel przygotowany jest z cielęciny. I podobnie jak u nas podawany w towarzystwie ziemniaków i surówki.
składniki:
- 2 sznycle cielęce
- 1/2 cytryny
- panierka: bułka tarta, mąka, 1 duże jajko
- olej rzepakowy, 4 łyżki masła - do smażenia
- sól - do smaku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















