Pistacje w słodkim karmelu! Tego jeszcze nie było! Słodka przekąska do chrupania przed telewizorem. Wciągające! 
 

składniki: 
- 200 g obranych pistacji
- 4 łyżki śmietanki 36%
- 300 g brązowego cukru
przyrządzanie:
- Pistacje (obrane) rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C przez 5 minut.
- Teraz przygotuj karmel: na małej patelni rozpuszczamy brązowy cukier, gdy się już roztopi ściągamy na moment z ognia i dodajemy śmietankę. Bardzo szybko mieszamy!
- Gotowym karmelem polewamy orzechy i odstawiamy na kilka godzin.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














