Zupa koperkowa to doskonała alternatywa dla sprawdzonych przepisów na pierwsze danie. Koniecznie kupcie koper i przetestujcie ową zupę, o aromatycznym zapachu i niebiańskim smaku.
składniki:
- 1,5 litra bulionu mięsnego
- 2 pęczki kopru
- 1 łyżka masła
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki
- 4 łyżki śmietany
- sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Bulion podgrzej na małym gazie.
2. Koperek drobno posiekaj i duś chwilę na masełku.
3. Następnie dodaj koperek do zupy i zagotuj.
4. Śmietanę wymieszaj z mąką z kilkoma łyżkami wywaru i wlej do zupy..
5. Pod koniec gotowanie wbij żółtko i jeszcze chwilę zostaw zupę na gazie.
6. Gotową zupę podaj z grzankami, ryżem lub ziemniakami.