Zupa koperkowa to doskonała alternatywa dla sprawdzonych przepisów na pierwsze danie. Koniecznie kupcie koper i przetestujcie ową zupę, o aromatycznym zapachu i niebiańskim smaku.
składniki:
- 1,5 litra bulionu mięsnego
- 2 pęczki kopru
- 1 łyżka masła
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki
- 4 łyżki śmietany
- sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Bulion podgrzej na małym gazie.
2. Koperek drobno posiekaj i duś chwilę na masełku.
3. Następnie dodaj koperek do zupy i zagotuj.
4. Śmietanę wymieszaj z mąką z kilkoma łyżkami wywaru i wlej do zupy..
5. Pod koniec gotowanie wbij żółtko i jeszcze chwilę zostaw zupę na gazie.
6. Gotową zupę podaj z grzankami, ryżem lub ziemniakami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















