Genialne połączenie pietruszki i marchewki. Zobaczcie, jak zrobić pyszną zupę krem z tych warzyw.

składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 kg marchewki
- 1 kg korzenia pietruszki
- 1 cebula
- 1 łyżka mielonego czosnku
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 litr bulionu z warzyw lub kurczaka
- 2 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego
przyrządzanie:
>.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














