Prosty deser dla miłośników białej czekolady. Nieziemski mus z kawałkami mlecznej czekolady! Niebo w gębie.
składniki:
– 1 biała czekolada
– 330 ml śmietany 30%
– 1 łyżka cukru
-dwie kostki mlecznej czekolady
przyrządzanie:
- Śmietanę ubijamy z łyżką cukru na sztywno.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub wkładając ja na kilka minut do mikrofali.
- Po ostudzeniu nadal płynnej czekolady dokładamy do niej najpierw 2 łyżki bitej śmietany i mieszamy.
- Po czym przekładamy tą masę do miski z bita śmietaną, mieszamy.
- Dodajemy startą na tarce mleczną czekoladę
- Przekładamy do szklanek lub zostawiamy w rękawie cukierniczym, aby potem zrobić kształt jak na zdjęciu.
- Schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny