Puszysty mus cytrynowy, idealny po sytym obiedzie. Koniecznie wypróbujcie ten przepis i dajcie znać jak wam smakowało! 
 

składniki: 
3 cytryny
3 jajka
1 limonka
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mleka
przyrządzanie:
- Cytryny oparzamy wrzątkiem, wyciskamy z nich sok
 - Jedną skórkę z cytryny ścieramy na tarce o dużych oczkach
 - Oddziel żółtka od białek
 - Żółtka dodaj do soku z cytryn, wsyp cukier i wymieszaj
 - Zacznij dodawać mąkę, cały czas mieszając, aby się rozpuściła
 - Postaw miksturę na gaz
 - Podgrzewaj mieszając tak długo, aż masa zgęstnieje, ale będzie bez grudek
 - Powoli wlej mleko wciąż mieszając
 - Gdy masa zgęstnieje, odstaw na moment
 - W tym czasie ubij białka na sztywną pianę, dodaj do przestudzonej masy i delikatnie połącz składniki.
 - Mus przelej do pucharków i wstaw do lodówki na minimum godzinę
 - Po tym czasie posyp pudrem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














