Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Prosty przepis na szaszłyki z piekarnika

Szaszłyki mają to do siebie, że można z nimi kombinować i dodawać do nich co się tylko podoba. Jednak niektórym wydaje się, że jest to przysmak zarezerwowany tylko na letniego grilla. Nieprawda! Sprawdź prosty przepis na wołowe szaszłyki z piekarnika!

meat-skewer-329217_1280

liczba porcji: około 13 szaszłyków

składniki:

  • 400g karkówki bez kości
  • 300g schabu bez kości
  • 150g wędzonego boczku (w plasterkach)
  • 3 średnie cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy cajun (można zastąpić mieszanką chili, pieprzu, słodkiej papryki, tymianki i oregano)
  • patyczki do szaszłyków
 

przyrządzanie:

  • Schab i karkówkę kroimy w sporą kostkę.
  • Oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy dokładnie mieszamy.
  • Mięso obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
  • Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda i kroimy w kostkę mniej więcej o wielkości mięsnych kawałków.
  • Cebulę kroimy na spore kawałki.
  • Boczkiem w plasterkach owijamy kawałki mięsa.
  • Na patyczki nakładamy na przemian mięso, cebulę, paprykę i ponownie mięso.
  • Szaszłyki układamy na rusztowanej blasze, a pod nią wkładamy do piekarnika normalną blachę.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez około 30 minut.

 

Zobacz też przepis na: Pulpety z indyka w sosie pomidorowo-ziołowym