Ciekawa propozycja podania awokado.

składniki:
- 2 awodako
- 300 g krewetek koktajlowych
- sok z 1/2/ cytryny
- 15 dag serka mascarpone
- 2 ząbki czosnku
- kilka kropli sosu chilli
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- 2 łyżki pistacji
przyrządzanie:
- Wyjmij pestkę z awokado, następnie wydrąż miąższ ze środka. Miąższ pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Skórki po wydrążeniu włóż do zamrażarki. Musztardę wymieszaj z serkiem , dodaj czosnek przepuszczony przez praskę. Dodaj chilli i sok z cytryny. Dodaj sól, i pieprz.
- Do skórek z awokado dodaj serową masę. Na wierzch ułóż krewetki , następnie posyp pistacjami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














