składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- opakowanie sezamu
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Pierś z kurczaka pokrój w podłużne paski. Przypraw sola, pieprzem i papryką w proszku.
- Nabij na długie wykałaczki do szaszłyków, tak by pasek kurczaka był pionowo.
- Następnie posmaruj je olejem. Obtocz w sezamie, mocno dociskając do ziaren.
- Smaż na rozgrzanym oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















