Jajka faszerowane według tajnego przepisu jednej z naszych koleżanek z redakcji. Zawsze wychodzą i wszystkim smakują.
składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 duże pieczarki
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- szczypiorek
- olej do smażenia
przyrządzanie:
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Jajka przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki białek odłóż na bok a żółtka rozdrobnij widelcem. Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej olej (masło), wrzucić pieczarki i podsmaż, aż będą miękkie i woda odparuje. Podsmażone pieczarki przełóż do rozdrobnionych żółtek, dodaj majonez, przypraw solą i pierzem. Dokładnie wymieszaj. Za pomocą łyżeczki nałóż farsz do wcześniej odłożonych jajek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















