Jajka faszerowane według tajnego przepisu jednej z naszych koleżanek z redakcji. Zawsze wychodzą i wszystkim smakują.
składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 duże pieczarki
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- szczypiorek
- olej do smażenia
przyrządzanie:
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Jajka przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki białek odłóż na bok a żółtka rozdrobnij widelcem. Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej olej (masło), wrzucić pieczarki i podsmaż, aż będą miękkie i woda odparuje. Podsmażone pieczarki przełóż do rozdrobnionych żółtek, dodaj majonez, przypraw solą i pierzem. Dokładnie wymieszaj. Za pomocą łyżeczki nałóż farsz do wcześniej odłożonych jajek.