Składniki:
•	2l bulionu drobiowego
•	250 g mięsa mielonego
•	2 duże cebule
•	gotowana marchewka
•	łyżka masła
•	ser topiony w krążku Hochland Twój Wybór
o	2 trójkąciki ze szczypiorkiem i cebulą
o	2 trójkąciki śmietankowe
•	sól, pieprz
•	listek bazylii do dekoracji
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w dużą kostkę i smażymy na maśle, aż się zeszkli. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu drobiowego. Odlewamy trochę bulionu do szklanki i mieszamy z serkami. Całość przelewamy z powrotem do garnka i przyprawiamy. Używamy blendera, by nadać zupie kremowej konsystencji. Mięso mielone doprawiamy do smaku i formujemy malutkie klopsiki, a następnie delikatnie obsmażamy. Dodajemy je do zupy i jeszcze chwilkę ją gotujemy. Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Zupę podajemy przyozdobioną listkiem bazylii. Doskonale smakuje również z grzankami! Aby je zrobić wystarczy pokroić bagietkę w kostkę, rozłożyć równomiernie na blaszce od piekarnika i zapiekać przez kilka minut, aż pieczywo stanie się chrupiące. Można też zrobić je na suchej, mocno rozgrzanej patelni, uważając, aby się nie spaliły.
Smacznego!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













