Zupa krem z jabłkiem i chrzanem
Składniki:
– 2-3 jabłka
– ½ selera
– 1 pietruszka
– ½ pora
– 1 marchew
– świeży korzeń chrzanu: ilość w zależności od ostrości
– estragon francuski
– czosnek
– 2-3 sztuki pomidorów suszonych
– ziele angielskie, pieprz, sól
Czas przygotowania: 1 godzina
Wszystkie warzywa i jabłka obrać, a następnie pokroić na mniejsza części. Jeśli posiadasz blender z możliwością miksowania płynów o wysokiej temperaturze, wlej do pojemnika max. 1 litr wrzątku, dodaj warzywa i jabłka oraz pozostałe składniki, oprócz estragonu i zmiksuj je na gładki krem. Natomiast jeśli posiadasz zwykły blender , ugotuj warzywa nie dodając chrzanu. Dołóż pozostałe składniki i przyprawy, a potem zmiksuj. Na koniec posyp zupę estragonem.
Źródło: smakoterapia.blogspot.com