Przepis na pstrągi w rumianych płatkach migdałowych.

składniki:
- dwa sprawione pstrągi
- 100 g płatków migdałowych
- cytryna
- masło do smażenia
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Pstrągi natrzyj solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny, a następnie oprósz mąką.
- Smaż po 8 minut z każdej strony, po usmażeniu odciśnij nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Na tym samym tłuszczu, na którym smażyła się rybka podsmaż płatki migdałów.
- Pstrągi przełóż na talerz posyp zarumienionymi płatkami migdałów.
- Podawaj z ziemniakami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














