Szybki i sycący obiad, gotowy w niespełna pół godziny. Sprawdźcie koniecznie nasz przepis na pstrąga z kaparami, pietruszką i rozmarynem. Taaaka pyszna ryba!
Zobacz też: Cukinia faszerowana łososiem i figami
czas: 35 minut
liczba porcji: 2
składniki:
- 2 świeże, wypatroszone pstrąg
- 1 cytryna
- 2 łyżki kaparów
- pęczek zielonej pietruszki
- 50 g masła
- 2 gałązki rozmarynu
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
przyrządzanie:
- Świeżego pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
- Do środka ryby umieszczamy po 2 plastry cytryny bez skórki, kapary, gałązki świeżego rozmarynu, pietruszkę i kawałek schłodoznego masła.
- Pstrągi zawijamy dokładnie w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 15 minut na termoobiegu.
- Po 15 minutach pieczenia uchylamy folię, żeby para uchodziła swobodnie i pieczemy jeszcze 15 minut.
- Smacznego!