Pudding chia z musem truskawkowym, który jest po prostu znakomity! Idealny na szybkie śniadanie, albo wykwinty deser dla gości.

składniki:
Składniki na pudding:
- 350 ml ulubionego mleka
- 4 łyżki nasion chia
- 2 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzika)
- 250 g truskawek
- 2 łyżki syropu klonowego ( lub innego słodzika)
przyrządzanie:
- Do miski wlewam mleko, dodaję syrop klonowy ,nasiona chia. całość dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Pudding możesz przelać od razu do mniejszych pojemników ja jednak robię to później.
- Truskawki pozbawiam szypułek ,wrzucam do kielicha blendera,wlewam syrop klonowy i miksuję na gładki mus. Tak przygotowany mus przelewam do małych słoiczków,wkładam do lodówki i czekam, aż pudding będzie gotowy.
- Gotowy pudding przekładam do słoiczków ,na wierzch polewam musem truskawkowym i dekoruję ulubionymi owocami.
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














